Menu Fermer

Testosteron-dosis-respons-forhold i sunde unge mænd ideer

Testosteron-dosis-respons-forhold i sunde unge mænd ideer

Hvad gør High Vs. Lav testosteron gør, socialt taler? Adfærdsmæssig endokrinologi bevarer, at hormonelle agenter ikke udløser vaner, men i stedet påvirker dens chance for at forekomme. Så selvom testosteron (t) ofte anerkendes for at forårsage mandlighed, er dette en klinisk misforståelse. Måske ville det efter dette være meget mere nøjagtigt at antyde, at t påvirker chancen for mandlige vaner,.

For eksempel specificerer velrenommerede online sundhedswebsteder som Medline og Mayo -anlæg. Søgning efter « testosteron » i Google Image er en engagerende visuel demo af den almindelige sociale sammenhæng mellem T og også ondskabsfuldhed. Opskrivningerne, der er mest rangeret mest ekstremt fra en søgning efter T i tidsskrifter som hormoner og også vaner eller grænser i neuroendokrinologi, der vægt på mænd eller maskuline fænomener.

Disse tilfælde er ikke usædvanlige tilbudt nøjagtigt, hvor omfattende og også robust den formodende forbindelse mellem T og også maleness er på tværs af kulturelle, videnskabelige såvel som sundheds- og wellness -samfund. Mænd har højere T end damer på tværs af de fleste typer (Nelson, 2011), så hvorfor undersøge forbindelsen mellem T og Maleness? Specificering af t som den betydning, der får fyre til mandlige eller mandlige øger en række definitive problemer, e.

Testosteron: den mandlige hormonpåvirkning på mænds sundhed

Desuden er ondskab og også ondskab ikke de samme, såvel som deres forskel i stor del afhænger af somatisk vs. Sociobehaviorale fornemmelser. Sammen med forskellige andre androgener er T en betydelig indflydelse på mandlig typisk fysisk fremgang (skønt denne forståelse desuden bliver problematisk, når fysisk funktion af T tages i betragtning hos kvinder), der består af hjernen.

Dette er tydeligt omtvistet grund, hvorpå hele stipendiområder er konstrueret. For funktionerne i dette papir, alligevel, jeg operationeliserer maskulinitet til at indikere sociale og adfærdssensationer, der menes at være arketypalt mandlige (på trods af om de faktisk definerer mænd). For eksempel indebærer maleness urimelig seksuel rente, men masser af faktiske mænd oplever reduceret libido (Brotto, 2010).

Den generelle ramme for at studere T er, at den er gunstigt korreleret med aggressivitet, avl, seksualitet samt udfordring Læs denne side (ved hjælp af maskulinitet) såvel som negativt til forældre (gennem femininitet) (se fig. 1, nedre panel). En fremherskende indramning af den sociale rolle af T er som en chauffør af mandlige reproduktionstaktikker eller livsbaggrundsmønstre (E.

Den ultimative guide til ofte stillede spørgsmål, seksuelle bivirkninger af …

Af programmet, ikke alle ser det på denne måde eller se det på denne måde uden kvalifikationer (bestående af disse forfattere), men alligevel er denne kombination stadig rigelig. I dette papir vil jeg demonstrere, hvordan den sociale pligt for høj vs. Reduced T er ikke placeret i en maskulinityFemininity -dualitet, og også nøjagtigt, hvordan denne ændring åbner nye perspektiver med hensyn til undersøgelse og teori.

Sociale vaner, der er relevante for t, har konsekvenser for privat eller spawn overlevelse, social og sexrelateret tilknytning, aggressivitet og også rekreation mellem forskellige andre evolutionært signifikante parametre. På denne måde er T en hormon linchpin for at nævne nogle få. En empirisk præcis ramme for T understøtter at skabe unikke og vigtige forståelser vedrørende udviklede sociale vaner.

1, bundpanel), skønt generelt formodende i modsætning til at angive eksplicit. Dette kan kaldes ‘førteori’, der beskriver stort set uopgivne og underforståede formodninger, der alligevel hjælper forskning, i denne situation med formodninger om maskulinitets førende forskningsundersøgelse om T (Fausto-Sterling, 2000, Straff, 2010, Jordan-Young, 2010, 2010 , Karkazis et al., 2012). En betydelig problemer med førteori er, at den ikke kan testes, ændres eller forfalskes og er derfor ikke videnskabelig (se (Lloyd, 1993) for en interessant samtale i forbindelse med kvindeligt højdepunkt).

Nogle ideer om ugunstige sundhedseffekter af testosteronmangel hos mænd,  » … Du skal vide det

En vigtig undtagelse er den bredt kendte hindringshypotese (Wingfield et al., 1990a). Det skildrer eksplicit et kompromis mellem høj T og hindring med reduceret T og også forældre, såvel som har bred hjælp på tværs af en lang række arter og også taxaer bestående af væsener, fisk, fugle og insekter (E. g., Adkins-Regan, 2009, Gleason et al., 2009, Hirschenhauser og Oliveira, 2006, Ketterson samt Nolan, 1992, MC, Glothlin et al., 2007, Van Anders såvel som Watson, 2006b, Wingfield et al., 1990a).

Som et eksempel er T såvel som aggression næsten aldrig undersøgt hos kvinder, sandsynligvis fordi førteori om maskulinitet forhindrer denne mulighed. Pre-teori kan føre til proceduren for at forfølge sammenhænge mellem aggressivitet og også hos mænd på trods af brede null-fund (Archer et al., 2005, Carre et al., 2011, Halpern et al., 1993, O’Connor et al., 2004).

g., Tuana, 2004) om kønsbestemte epistemologier af manglende viden). Sociale fornemmelser, der antages at eksistere uden for provinsen Maleness, får måske aldrig empirisk opmærksomhed. Dette fravær af undersøgelse kan medføre en konceptuel forbedring af ingen fund lige til nul -søgninger for. En krop af litteratur viser engagerende organisationer mellem T og også sociale adfærdsmæssige kontekster hos damer og kvinder (E.

https://wefunder.com/andibrook