Menu Fermer

Turinabol steroid: Feiten, werking en risico’s van dit prestatieverhogende middel

Turinabol steroid: alles wat je moet weten over deze prestatieverhogende stof

Turinabol is een synthetische anabole steroïde die voor het eerst werd ontwikkeld in de jaren ’60 in Oost-Duitsland. De stof wordt ook wel aangeduid als 4-chloormethyltestosteron en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een van de meest effectieve prestatieverhogende middelen op de markt. Maar wat is turinabol precies, hoe werkt het en wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Wat is turinabol?

Turinabol is dus een synthetische steroïde en behoort tot de groep van DHT-derivaten (dihydrotestosteron). Het is afgeleid van testosteron, maar met enkele wijzigingen aan de moleculaire structuur. Het resultaat hiervan is dat turinabol minder androgene werking heeft dan testosteron, maar wel meer anabool werkt. Dit betekent dat het lichaam er sneller spieren mee kan opbouwen.

De stof werd oorspronkelijk ontwikkeld om atleten te helpen hun prestaties te verbeteren zonder de typische bijwerkingen van andere steroïden. Turinabol zou namelijk minder schadelijk zijn voor de lever dan andere synthetische steroïden zoals dianabol. Het werd vooral gebruikt door Oost-Duitse sporters in de jaren ’70 en ’80, die er mede dankzij deze stof in slaagden om veel Olympische medailles binnen te halen.

Hoe werkt turinabol?

Turinabol heeft een aantal effecten op het lichaam. Ten eerste zorgt het ervoor dat het lichaam meer rode bloedcellen aanmaakt, wat de zuurstofopname in de spieren verbetert. Hierdoor kunnen atleten langer en intensiever trainen. Daarnaast bevordert turinabol de eiwitsynthese in de spieren, wat betekent dat er meer spierweefsel wordt aangemaakt en de spieren sneller herstellen na een training.

Een ander belangrijk effect van turinabol is dat het de stofwisseling verhoogt, waardoor het lichaam meer energie verbruikt en er meer vet wordt verbrand. Dit kan vooral handig zijn voor sporters die in een bepaalde gewichtsklasse moeten blijven.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van turinabol?

Hoewel turinabol minder androgene werking heeft dan testosteron, kan het nog steeds leiden tot een aantal bijwerkingen. Een van de meest voorkomende bijwerkingen is acne, omdat de stof de talgproductie in de huid stimuleert. Ook kan turinabol zorgen voor haaruitval, hoewel dit vooral een probleem is voor mannen die hier gevoelig voor zijn.

Verder kan turinabol leiden tot leverproblemen, hoewel dit bij normaal gebruik niet snel zal gebeuren. Toch is het belangrijk om je leverwaarden regelmatig te laten controleren als je deze turinabol stof gebruikt. Tot slot kan turinabol de natuurlijke testosteronproductie onderdrukken, wat kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid en een verhoogd risico op erectieproblemen.

Hoe wordt turinabol gebruikt?

Turinabol kan in verschillende vormen worden gebruikt, waaronder pillen en injecties. De dosering hangt af van de gewenste resultaten en het geslacht van de gebruiker. Voor mannen ligt de dosis doorgaans tussen de 20-50 milligram per dag, terwijl vrouwen meestal niet meer dan 10 milligram per dag nemen. Het is belangrijk om de stof niet te lang achter elkaar te gebruiken, omdat dit de kans op bijwerkingen vergroot.

Conclusie

Turinabol is een krachtige synthetische steroïde die veel gebruikt wordt door atleten en bodybuilders om hun prestaties te verbeteren. Hoewel de stof minder schadelijk zou zijn voor de